Yüksek lisans diploması, İmamoğlu’na yapılan darbeyi deler geçer!

İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun Lisans Diplomasını İptal Etti

Necati Doğru

18 Mart’ta İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınan karar ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin lisans diploması iptal edildi.

İptal kararının ardından İstanbul Üniversitesi, bu hafta itibarıyla Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasını üniversite veritabanından sildi. İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, “Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasını silenler, yüksek lisans mezuniyetini silmeyi unutmuşlar!” açıklamasında bulundu.

‘Cumhurbaşkanlığı Adaylık Şartını Karşılıyor’

İmamoğlu’nun hali hazırda yüksek lisans diplomasına sahip olması nedeniyle Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirten eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İmamoğlu’nun elinde sadece İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden aldığı lisans diploması değil, aynı zamanda aynı fakülteden aldığı yüksek lisans diploması da bulunmaktadır. İmamoğlu’nun lisans diploması hukuka aykırı bir şekilde iptal edilse bile, yüksek lisans diploması Anayasa’nın 101. Maddesi’nde aranan ‘yüksek öğretim yapmış olma’ koşulunu fazlasıyla karşılamaktadır.”

Related Posts

ABD istihbaratının kalbine saldırı girişimi! CIA’de panik anları…

Amerikan NBC News kanalında yer alan bilgilere göre, şüpheli bir kişi, Langley’deki CIA binası yakınlarında sabah saatlerinde vuruldu. Kanala açıklama yapan bir CIA yetkilisi, “güvenlik olayı” nedeniyle kolluk kuvvetlerince vurulan şüpheli kişinin …

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e ‘erken seçim’ yanıtı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısına yanıt verdi.

Katil İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 75 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 75 Filistinli hayatını kaybetti.

Son dakika… Rusya’dan ateşkes açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ateşkes görüşmeleri hakkında açıklama yaptı. Lavrov, Ukrayna ile yürütülen müzakere sürecinde bir ateşkes olmayacağını ifade etti. Açıklamasında, ateşkes konusunun ancak müzakere sürecinin ardından değerlendirileceğini belirtti. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Lavrov’un Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelerek Ukrayna krizinin çözümünü görüşeceğini bildirdi.

Mersin merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 10 gözaltı

Mersin merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

İBB’ye yönelik soruşturmada yeni gelişme: Zafer Keleş tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında tutuklanan Fatih Keleş’in kardeşi Zafer Keleş de tutuklandı.