TEPAV gıda enflasyonunu açıkladı!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Gıda Fiyat Endeksi Mart 2024 verileri açıklandı.

TEPAV’ın açıkladığı Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) verilerine göre, 1-31 Mart 2024 döneminde aylık gıda enflasyon oranı %3,25 olarak hesaplandı. Mart ayında taze meyve ve sebze kategorisinde fiyatı en çok düşen ürünler kıvırcık, beyaz lahana ve ıspanak olurken limon, karnabahar ve patates fiyatlarında yüksek artışlar gözlendi.

Taze meyve ve sebze kategorisi dışındaki ürünlerde ise en fazla fiyat artışı kağıtlı şeker, kakaolu toz içecekler ile bitki ve meyve çayında oldu. Pasta, hazır çorbalar ve kuru kayısıda da fiyat düşüşleri belirlendi.

1-31 Mart 2025 dönemi için 2 Nisan 2025 tarihi itibarıyla TÜRK-İŞ tarafından hesaplanan mutfak enflasyonu %1,25, İTO Ücretliler Geçinme Endeksi (ÜGE) %3,85, İTO İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi (İTÜFE) %4,22’dir. TÜİK ve ENAG tarafından henüz veri açıklanmadı.

Mart 2025 itibarıyla yıllık gıda enflasyonu TEGE ile %29,5, TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile %40,6, İTO ÜGE ile %42,1, İTO İTÜFE ile %42,4 olarak hesaplandı.

Related Posts

Afrika’da Yapay Zeka İş Birliği

AfricAI girişimi, Afrika pazarında yapay zeka çözümleri geliştirecek ve yerel altyapılarla iş birliği yapacak.

Son Dakika | Memur için zam teklifi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında memur konfederasyonları, sendika genel başkanları ve Kamu İşveren Heyeti ile bir araya geldi. Kritik toplantıda hükümetin son zam teklifi belli oldu. Buna …

İş bırakan memurlar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önünde: ‘Tesis edenin alnını karışlarım’

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, hükümetin zam teklifini protesto etmek için iş bıraktı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Memurlar taleplerini yüksek sesle dile getirirken, haklarını almak için ortak mücadele çağrısı yaptı. Eylem, kamu çalışanlarının ücret adaleti ve çalışma koşullarına dikkat çekti.

Mudanya’daki Gölet Kurudu, Çiftçiler Su İçin Bunalıyor

Mudanya’daki Ülküköy Göleti, iklim değişikliği ve kuraklık yüzünden kurudu. Çiftçiler çaresizlik içinde.

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor: Bakan Işıkhan ile sendika temsilcileri bir araya geldi

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor: Bakan Işıkhan ile sendika temsilcileri bir araya geldi

AKP’ye geçen Çerçioğlu’nun aile şirketi servet kazandı

Dün AKP rozeti takan Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun eşine ait şirket hisselerinin artmasının ardından üç günde 4 milyar 270 milyon lira servet kazandığı ortaya çıktı.