Selçuk Bayraktar’dan sonra bu kez Güler Sabancı’dan uyarı geldi

Türkiye’de Yapay Zeka Dolandırıcılığı Yaygınlaşıyor: Güler Sabancı da Dolandırıldı

Türkiye’de yapay zeka teknolojisi geliştikçe dolandırıcılar da yeni yöntemler deniyor. Internet platformlarında BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın yüzü ve sesini kullanarak vatandaşları dolandıranlar, bu sefer Sabancı ailesinin ünlü isimlerinden Güler Sabancı’yı hedef aldı.

Çok Sayıda Kişi Dolandırıldı

Dolandırıcılar, hisse yatırım tavsiyeleri verdiği videolar ve görsellerle birçok kişiyi tuzağa düşürdü. Benzer bir yöntemle Güler Sabancı da dolandırılmaya çalışıldı.

‘Kişisel Verilerim Kullanıldı’

Sabancı Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, dolandırıcıların bu yöntemini kullanarak kişisel verilerini izinsiz biçimde kullandığını resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

Sabancı’nın Uyarısı Şu Şekilde:

“Son zamanlarda, adım, soyadım, fotoğraflarım gibi kişisel verilerim ve Sabancı Holding’in resmi bilgileri izinsiz kullanılarak, yapay zeka teknolojileriyle sahte videolar ve içerikler üretiliyor. Bu içerikler, genellikle ‘yatırım tavsiyesi’, ‘özel fırsat’, ‘teklif’ gibi başlıklarla yanıltıcı bir şekilde paylaşılıyor ve dolandırıcılık amacı taşıyor. Lütfen bu tür içeriklere inanmayın ve yalnızca resmi hesaplarımdaki içeriklere güvenin.

Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olun, şüpheli içeriklerde resmi kaynakları kontrol edin ve kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının. Yasal süreçler başlatılmış olup kararlılıkla sürdürülecektir.”

Saygılarımla

Related Posts

Arap ülkeleri, yeni Papa 14. Leo’yu tebrik etti

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, yardımcısı Abdullah bin Hamed Al Sani ile Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Papa seçilen 14. Leo’ya ayrı ayrı tebrik telgrafları gönderdi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet …

Yüksek lisans diploması, İmamoğlu’na yapılan darbeyi deler geçer!

İstanbul Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını üniversite veritabanından silmişti. Lisans diploması silinmesine karşın sistemde İmamoğlu’na ait yüksek lisans diploması varlığını korurken, konuya ilişkin açıklamada bulunan eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, İmamoğlu’nun yüksek lisans diploması ile Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirtti.

Google ambargosu Meclis’te tartışıldı: Muhalefetten Google yetkililerine “Türkiye’de bağımsız gazeteciliği yok ediyorsunuz” eleştirisi

“Tekel durumunuzun dayatmaları ve zorbalığınız var. Haber trafiğinde birinci olan siteler sizin algoritmalarınızdan sonra yok oluyorlar. Trafik düştüğü için Basın İlan Kurumu’ndan gelen kamu ilanları da gidiyor”

1962’den beri kayıp olan kadın ‘sağ salim’ bulundu

1962’den beri kayıp olan kadın ‘sağ salim’ bulundu

CHP’li Balcı: Muğla halkı cezalandırılıyor

Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge temsilciliğini ziyaret eden CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, merkezi hükümetin ve Cumhurbaşkanı’nın Muğla halkını cezalandırdığını söyledi.

Samsun’da 188 işçi hastanelik oldu

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde çeşitli fabrikalarda çalışan 188 işçi öğlen yemeğinde yedikleri tavuktan sonra rahatsızlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir