SASKİ Açıkladı: ‘6 Kilometrelik Kıyıdaki Kaçak İskele ve Yapılar Kaldırıldı’
Haberler » Marmara Bölgesi » Sakarya » Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haberleri • 28-01-2026 13:43
- Paylaş:
SASKİ’nin Sapanca’da kıyı şeridini vatandaşlarla buluşturmak için başlattığı projenin ilk aşamasında 6 kilometrelik sahil boyunca toplamda 89 kaçak iskele, mülk sahipleri ve vatandaşların da desteğiyle kaldırıldı ve ilk etap tamamlandı.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın öncülüğünde Sapanca Gölü kıyılarının vatandaşlarla buluşturulması için başlatılan Sapanca Park projesi kapsamında başlatılan çalışmanın ilk aşaması tamamlandı.
İşlem tamam: 89 kaçak yapı ve iskele kaldırıldı
SASKİ’den yapılan açıklamaya göre sahil boyunca doğal dokuya uygun, vatandaşların ve ziyaretçilerin gölün doğasıyla buluşması için başlatılan projede toplamda 89 kaçak iskele kıyı şeridinden kaldırıldı. 89 iskelenin 61 yapı malikleri tarafından kaldırılırken, 28 tanesi SASKİ tarafından kaldırıldı.
Kaçak yapıların kaldırılma sürecinde ekiplere destek olan mülk sahiplerine ve vatandaşlara teşekkür eden SASKİ, ilk aşama çalışmasının bugün itibarıyla tamamlandığını duyurdu.
6 kilometrelik hat temizlendi
Bu kapsamda Sapanca sahilindeki 6 kilometrelik hatta bulunan tüm kaçak yapılar kaldırıldı ve göl kıyıları tamamen temizlendi.
Bölgedeki sahil şeridinde şimdi ise bölgenin doğal yapısına uygun, tahribatı önleyecek olan Sapanca Park Projesi’nin inşasına sıra geldi.
Çalışmaların tamamlanmasıyla Sakaryalılar ve Türkiye genelinden gelen ziyaretçiler, Sapanca Gölü’nü baştan sona gezebilecek, oluşturulacak sosyal alanlarda doğal cennetin kenarında keyifli zaman geçirebilecekler.
Sapanca Gölü’nün gelecek nesillere bırakılması…
SASKİ’den yapılan açıklamada, “Sakarya’mızın en önemli varlıklarından biri olan Sapanca Gölü’nün korunması ve geleceğe aktarılması için yürüttüğümüz kıyı temizleme çalışmaları sonuç verdi. Ekiplerimiz ve bölge halkının işbirliğiyle sahil şeridinde bulunan ve göl havzasına yerleştirilen toplam 89 kaçak iskeleyi sorunsuz bir şekilde kaldırdık. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen bölge halkı ve mülk sahiplerine teşekkür ederiz”
Haber: Dursun BÖLÜK
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 28-01-2026 18:35 Sgm’de Ara Tatil Heyecanı: Aileler Ve Çocuklar Atölyelerde Buluştu
- 28-01-2026 17:22 Büyükşehir’den Kadınlara Özel Gece: ‘unutulmayan Şarkılar’ Yoğun İlgi Gördü
- 28-01-2026 16:09 Arifiye Adliye Ve Ahmediye Mahalleleri İmar Planları
- 28-01-2026 13:43 Saski Paylaştı: ‘6 Kilometrelik Hatta Kaçak İskele Ve Yapılar Kaldırıldı’
- 28-01-2026 11:18 Adapazarı Karakamış Mahallesi İmar Planları
- 28-01-2026 11:18 Arifiye Yukarıkirazca Ve Kirazca Mahalleleri İmar Planları
- 27-01-2026 15:46 Arifiye’nin Merkezi Büyükşehirle Sil Baştan Yenileniyor
- 27-01-2026 15:46 Erenler Tepe Mahallesi Sakinlerinden Büyükşehir’e Asfalt Teşekkürü
- 27-01-2026 12:08 Usta Oyunculardan Unutulmaz Performans: ‘güne Bakan Cam Kırıkları’
- 27-01-2026 12:08 Serdivan’a Nefes Aldıracak Projede Önemli Aşama Tamam

Önceki Haber Adapazarı Karakamış Mahallesi İmar Planları

Sonraki Haber Arifiye Adliye Ve Ahmediye Mahalleleri İmar Planları