Şarkıcı Merve Özbey’in eşinin ifadesi ortaya çıktı

Birçok eyleme karışan “Sarallar” adlı suç örgütü üyesi olduğu belirtilen Turan Yıldırım’ın yurt dışına kaçırılmasına yardım ve yataklık etmekle suçlanan Edirne’de görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Deniz Karakurt ile şarkıcı Merve Özbey’in eşi Kenan Koçak’ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

‘FİRARİ OLDUĞUNU DAHİ BİLMİYORDUM’

Polisteki sorguları tamamlanan zanlılar, bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Adliyeye gönderilen zanlılardan Kenan Koçak’ın verdiği ifadelere ulaşıldı. Koçak ifadesinde, Ener Aktaş’ı 10 yaşından beri tanıdığını, onun araba ve ev alış satış işleri yaptığını söyledi. Emniyet Müdürü Mehmet Deniz Karakurt’u ise 1-2 yıldır tanıdığını söylediği öğrenilen Kenan Koçak, “Polis müdürüyle en fazla 3-4 defa görüşmüşüzdür. Aramızda herhangi bir ticari ilişki veya husumet yoktur. Turan Yıldırım’ı ise hiç tanımıyorum. Hayatımda ilk defa olay günü gördüm. Ayrıca firari olduğunu dahi bilmiyordum” şeklinde ifade verdiği anlaşıldı.

“BİZE ‘BENİ FREE SHOPA BIRAKIN BEN ARAÇ ÇAĞIRACAĞIM’ DEDİ”

Şüpheli Kenan Koçak ifadesinde şunları anlattı: “Olaydan bir gün önce arkadaşım Ener Aktaş beni aradı. ‘Seni tatile Yunanistan’a götüreyim mi’ dedi. Ben de olabilir dedim. Ertesi sabah Ataşehir’de Ener’in evine gittim. Daha sonra aşağı indik. Ener ile tanımadığım Turan Yıldırım konuşmaya başladılar. Ardından emniyet müdürünün arabasına bindik. Ben öne oturdum. Arkama dönüp tanımadığım Turan Yıldırım’a sordum; ‘sen de mi bizimle geliyorsun? Pasaport vize var mı?’ dedim. İngiliz vizesi gösterdi. Ardından İpsala’ya doğru yola çıktık. Sınıra geldik. Görevli polise evraklarımızı teslim ettik, ardından Yunan sınırına geçiş yaptık. Orada Yunan polisi belgelerimizi istedi, bir kez daha teslim ettik. Yunan memur benim ve Ener’in geçebileceğini, ancak Turan Yıldırım’ın geçemeyeceğini söyledi. Çünkü pasaportu kayıp gözüküyormuş sistemde. Turan Yıldırım bize ‘beni free shopa bırakın ben araç çağıracağım’ dedi ve onu oraya bıraktık.” Kenan Koçak’ın bu olayın ardından daha sonra Ener Aktaş ile birlikte Yunanistan’a geçtiklerini ve 2 gün kalıp tatil yaptıktan sonra Türkiye’ye geri döndüklerini söylediği öğrenildi.

7 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA TALEBİ

AA’da yer alan habere göre de soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüphelinin, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca ifadeleri alındı. Savcılık, aralarında Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Deniz Karakurt, gümrük muhafaza memuru B.A’nın da bulunduğu 7 şüpheliyi, “suçluyu kaçırma”, “göçmen kaçakçılığı” ve “silahlı suç örgütüne yardım etme” suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

(İHA)

Related Posts

Anket sonuçları ortaya çıktı: Vatandaş Özdağ ve İmamoğlu’nun tutuklanmasını yanlış buluyor

Ser Araştırma tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın tutuklanmasına ilişkin vatandaşların genel kanaatini sordu.

Lisede alay ettiler, 18 yaşında milyoner oldu

Lisede hayalleri yüzünden alay edilen ve hatta öğretmenleri tarafından dahi küçümsenen bir genç kız, 18 yaşında milyon dolarlık bir işe imza attı.

Korkutan 6 büyüklüğündeki Akdeniz depreminin ardından Prof. Dr. Görür’den açıklama

Akdeniz’de gece saatlerinde meydana gelen depreme ilişkin Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi.

ABD memnun, İsrail ise bekliyor

PKK’yı yıllarca besleyip büyüten Amerika, fesih kararını “dönüm noktası” diye gördü. Ankara Büyükelçiliği’nin açıklamasında, 40 yıldır akan kan unutulup “Medeniyetin zaferi” denildi. Terör örgütüne el altından destek veren Tel Aviv’den ise resmi bir açıklama gelmedi.

Yunan basınından Türk dış politikasına övgü: Erdoğan nasıl hem içeride hem dışarıda güç kazanıyor?

Yunanistan’da en çok takip edilen haber sitelerinden ‘in.gr’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin iç ve dış siyasetteki başarısını gündemine taşıdı. “Erdoğan’ın savaşları” başlıklı haberde, “Erdoğan nasıl hem içeride hem de dışarıda güç kazanıyor” ifadesiyle Türkiye’nin son dönemdeki adımları ele alındı. PKK’nın feshinden Suriye ve Ukrayna’daki son duruma değinilen haberde, “Erdoğan, Türkiye’yi diplomatik müdahale gücü olan ve jeopolitik satranç tahtasında rol sahibi bir ülke olarak konumlandırdı” denildi.

Giyim devi Instagram’dan duyurdu: ‘Bazı müşteri bilgileri çalındı’

İngiltere merkezli perakende zinciri Marks & Spencer (M&S), siber saldırıya uğradığını ve bazı müşteri bilgilerinin çalındığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, kart bilgileri veya şifrelerin ele geçirilmediği belirtilse de, kişisel verilerin saldırganların eline geçtiği doğrulandı.