Resmi Gazete’de yayımlandı! Hastaneye gidenler 10 kat fazla ödeyecek

Yeni Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Detayları Resmi Gazete’de Yayımlandı

9 Ocak tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve yasalaşan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan düzenlemelere göre, aile hekimlerince mesai dışında sunulan akupunktur ve fitoterapi gibi hizmetler ile özel amaçlı raporlar haricinde, yabancılara sunulan hizmetler ve aile hekimliği hizmetleri sertifikası olanlar tarafından ücretsiz olarak sunulacak.

Artık Katılım Payı 20 TL Olacak

Artık ayakta tedavilerde hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payı 20 TL olarak belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık hizmetlerindeki katılım payını, birinci basamak sağlık hizmetleri sunucularından sevk edilenler için yarısına kadar azaltma yetkisine sahip olacak.

Özel sektör işverenlerinin SGK’ye ödeyecekleri malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primlerinde sağlanan 5 puanlık sigorta prim indirimi artık 4 puan olarak uygulanacak ve hüküm, kanunun yayımlandığı ayın başından itibaren geçerli olacak.

İmalat sektöründeki iş yerlerine yönelik malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primlerinden sağlanacak 5 puanlık indirim ise 31 Aralık 2026’ya kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı, bu süreyi 31 Aralık 2027’ye kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

Sigortalılığı 31 Aralık 2008’den önce başlayan ve çalışma gücü kayıp oranı yüzde 40 ila yüzde 49 arasında olanlar, 18 yıl sigortalılık süresi ve 4 bin 100 gün prim ödemesi şartıyla yaşlılık aylığından yararlanabilecekler. Yüzde 50 ila yüzde 59 arasında çalışma gücü kaybı olanlar ise 16 yıl sigortalılık süresi ve 3 bin 700 gün prim ödemesiyle yaşlılık aylığından faydalanabilecekler.

Related Posts

Hastaneye girenler dehşete tanık oldu: Bazıları sedyede yanmış halde bulundu

Libya’da geçtiğimiz hafta lideri öldürülen İstikrarı Destekleme Birimi’nin kontrolündeki bölgede bulunan hastanede kimliği belirsiz cesetler bulundu. Libya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Abu Salim kasabasındaki Abu Salim Hastanesi …

İspanya’da alarm: Bu kez mobil şebekeler çöktü, halk panikte

İspanya’da alarm: Bu kez mobil şebekeler çöktü, halk panikte

İspanya’da bütün mobil şebekeler çöktü

İspanya’daki elektrik şebekesinin çökmesinden haftalar sonra, bu kez de mobil şebekeler tamamıyla çöktü. Vatandaş kargaşa yaşadı, ambülanslar bile çalışamadı. İspanya’nın en büyük telekominikasyon şirketi ise sebebini açıkladı.

ABD’de Filistin’e destek gösterileriyle öne çıkan Harvard Üniversitesine 60 milyon dolarlık ek kesinti

ABD’de Filistin’e destek gösterileriyle öne çıkan Harvard Üniversitesine 60 milyon dolarlık ek kesinti

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi ‘bebek halini’ yorumladı: O anları anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’taki zirvede yapay zekayla oluşturulan kendi bebeklik halini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. “Çok ilginçti” diyerek yorumladığı o anı, gençlerle paylaştı.

Dışişleri Bakanı Fidan Sırbistan Devlet Bakanı Zukorlic ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan resmi ziyarette bulunduğu Belgrad’da; Uzlaşma, Bölgesel İş Birliği ve Sosyal İstikrardan sorumlu Devlet Bakanı, Adalet ve Uzlaşma Partisi Genel Başkanı Usame Zukorlic ile bir araya geldi.