Organ naklinin duayenleri İstanbul’da buluştu

Memorial Bahçelievler Hastanesi, Avrupa’nın En Prestijli Cerrahi Eğitimlerine Ev Sahipliği Yaptı

Memorial Bahçelievler Hastanesi, Türkiye’nin organ nakli cerrahisinde dünya çapında lider ülkelerden biri olarak genç cerrahlara uluslararası standartlarda eğitim imkanı sağladı. UEMS (European Union of Medical Specialists / Avrupa Tıp Uzmanları Birliği) tarafından düzenlenen Organ Nakli Cerrahisi EBSQ Sınavı’na Hazırlık Kursu, 27-28 Mart 2025 tarihlerinde İstanbul Memorial Bahçelievler Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

İki gün süren program, Avrupa ve Türkiye’den transplant cerrahlarını bir araya getirerek çoklu organ çıkarımı, böbrek, pankreas ve karaciğer nakli konularında kapsamlı eğitimler sundu. Avrupa Birliği ülkelerinden ve Türkiye’den alanında uzman transplant cerrahların katılımıyla gerçekleşen eğitim programı, mesleki standartları belirlemeyi ve en güncel bilgileri paylaşmayı amaçladı.

Memorial Bahçelievler Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu organizasyon, Türkiye’de organ nakli cerrahisinin dünya standartlarında ilerlemesine katkı sağlarken, genç cerrahların Avrupa Yeterlilik Sınavı’na hazırlanmasına olanak tanıdı. Kurs, EBSQ Sınavı’na girecek adayların bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik interaktif eğitimlerle gerçekleşti.

Sınavın bir sonraki aşaması, Avrupa Organ Nakli Derneği (ESOT) kongresi kapsamında Londra’da düzenlenecek ve başarılı olan cerrahlar uluslararası yeterlilik belgesi almaya hak kazanacak.

Büyük Gurur Duyuyoruz

Organizasyonun düzenleyicisi olan Memorial Ankara Hastanesi Böbrek Nakli Bölümü’nden Prof. Dr. Acar Tüzüner, kursun başarısını şu sözlerle değerlendirdi: “Türkiye, organ nakli cerrahisinde dünya çapında güçlü bir konuma sahip. Uluslararası standartlarda eğitim sunarak genç cerrahların mesleki gelişimine katkıda bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz.”

Memorial Sağlık Grubu’nun bilimsel gelişime sunduğu destek, dünya çapında uzmanların bilgi ve deneyimlerini paylaşarak sağlık alanında daha ileriye gitmeyi amaçlıyor. Bu önemli kurs, genç cerrahların eğitimini güçlendirirken, Türkiye’nin sağlık alanındaki küresel iş birliklerine de katkı sağladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Önemsiz başlayan ama… Sessiz ilerleyen tehdit

Prostat büyümesi çoğu erkekte yaşlanmanın doğal bir sonucu. Ancak ne zaman tehlikeye dönüşür, bunu bilmek hayat kurtarır. İyi huylu büyüme, kanser ve enfeksiyon birbirine karıştırılıyor. Belirtiler benzer ama tedavileri çok farklı.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Diyarbakır’da Doktora Satış Kotası Saldırısı!

Doktora Satış Kotası Saldırısı! Diyarbakır’da medikal firma çalışanları, şef asistan doktora saldırdı. 3 kişi hakkında 14 yıl hapis talebi

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.