İrpin kentini ziyareti sırasında Fransız basınına açıklamalarda bulunan Macron, İrpin’in “kahraman” bir kent olduğunu vurgulayarak, Ukraynalıların bu kentte Rus ordusunun Kiev’e inmesini engellediğini hatırlattı.
Ukrayna’nın direnebilmesi ve kazanabilmesi gerektiğini belirten Macron, Ukraynalıların yanında olduklarını kaydetti.
Macron, savaş kabahatlerinin yargılanabilmesi için Ukrayna yetkililerine jandarma, uzman ve yargıçlarla dayanak verdiklerini lisana getirerek, Ukrayna’ya siyasi takviyelerini göstermek için geldiklerini belirtti.
Bir gazetecinin “Barbarlığın fotoğrafları karşısında sizi çok müteessir gördük.” halindeki tabirine karşılık Macron, “Evet alışılmış ki, zira görüyoruz. Avrupa toprağında okulları ve hayatı yıkmak istemek. Öteki söz yok. Yasal olarak nitelendirilen öbür sözler var. Bunun yargıçlar tarafından yapılması gerekiyor” sözlerini kullandı.
Macron, Avrupalıların, Ukrayna-Rusya savaşından etkilenen ve ortalarında kimilerinin harap olduğu kentlerin yine inşası için finansal olarak takviye vermeye başladıklarını kaydetti.