Lübnan basını: Esad ailesinden 2 kişi gözaltına alındı

Beşar Esad’ın Kuzeni Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda Gözaltına Alındı

Beşar Esad’ın kuzeni Dureyd Esad’ın eşi ve kızının Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyuruldu.

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, söz konusu kişilerin sahte Suriye pasaportuyla Lübnan’dan çıkmaya çalıştığı için gözaltına alındığı bildirildi.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’ın oğlu olan Dureyd’in ailesinin daha önce de Lübnan’da mı ikamet ettiği yoksa Esad yönetiminin devrilmesinin ardından mı Lübnan’a geldiği bilinmiyor.

Konuya ilişkin Lübnan makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Fransa’da 2021’de yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarının yasa dışı kullanımından suçlu bulunan Rıfat Esad 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suriye basınında çıkan haberlerde 2021’de Beşar Esad’ın af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Anket sonuçları ortaya çıktı: Vatandaş Özdağ ve İmamoğlu’nun tutuklanmasını yanlış buluyor

Ser Araştırma tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın tutuklanmasına ilişkin vatandaşların genel kanaatini sordu.

Lisede alay ettiler, 18 yaşında milyoner oldu

Lisede hayalleri yüzünden alay edilen ve hatta öğretmenleri tarafından dahi küçümsenen bir genç kız, 18 yaşında milyon dolarlık bir işe imza attı.

Korkutan 6 büyüklüğündeki Akdeniz depreminin ardından Prof. Dr. Görür’den açıklama

Akdeniz’de gece saatlerinde meydana gelen depreme ilişkin Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi.

ABD memnun, İsrail ise bekliyor

PKK’yı yıllarca besleyip büyüten Amerika, fesih kararını “dönüm noktası” diye gördü. Ankara Büyükelçiliği’nin açıklamasında, 40 yıldır akan kan unutulup “Medeniyetin zaferi” denildi. Terör örgütüne el altından destek veren Tel Aviv’den ise resmi bir açıklama gelmedi.

Yunan basınından Türk dış politikasına övgü: Erdoğan nasıl hem içeride hem dışarıda güç kazanıyor?

Yunanistan’da en çok takip edilen haber sitelerinden ‘in.gr’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin iç ve dış siyasetteki başarısını gündemine taşıdı. “Erdoğan’ın savaşları” başlıklı haberde, “Erdoğan nasıl hem içeride hem de dışarıda güç kazanıyor” ifadesiyle Türkiye’nin son dönemdeki adımları ele alındı. PKK’nın feshinden Suriye ve Ukrayna’daki son duruma değinilen haberde, “Erdoğan, Türkiye’yi diplomatik müdahale gücü olan ve jeopolitik satranç tahtasında rol sahibi bir ülke olarak konumlandırdı” denildi.

Giyim devi Instagram’dan duyurdu: ‘Bazı müşteri bilgileri çalındı’

İngiltere merkezli perakende zinciri Marks & Spencer (M&S), siber saldırıya uğradığını ve bazı müşteri bilgilerinin çalındığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, kart bilgileri veya şifrelerin ele geçirilmediği belirtilse de, kişisel verilerin saldırganların eline geçtiği doğrulandı.