İsrail ordusu yeni saldırıya onay verdi

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde yeni bir saldırı için çerçeve planını onayladığını açıkladı. Genişletilmiş saldırının onayı, İsrail Güvenlik Kabinesi’nde alınan Gazze Şehri’nin tam işgali kararının ardından geldi.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun hükümeti, ordunun Gazze Şehri’ne ne zaman gireceğine ilişkin kesin bir zaman bildirmedi.

Hamas medya ofisinden AFP haber ajansına yapılan açıklamada, “İsrail işgal güçleri, Gazze Şehri’nde saldrgan istilaya devam ediyor. Bu saldırılar, yakıp yıkma politikası ve sivil mülklerin tamamen tahrip edilmesi yoluyla, zorla yeni bir gerçeklik dayatmayı amaçlayan tehlikeli bir tırmanışa işaret ediyor” denildi.

ÇOK ŞİDDETLİ PATLAMALAR YAŞANIYOR

Gazze Şehri’nin Tel al-Hawa mahallesinde bir çadırda yaşayan 51 yaşındaki Sabah Fatoum, AFP’ye telefonla verdiği demeçte, bölgede patlamaların çok şiddetli olduğunu söyledi.

Fatoum, şunları söyledi: “Tel al-Hawa’nın güney bölgesinde çok sayıda hava saldırısı var ve tanklar ilerliyor, başımızın üzerinde insansız hava araçları uçuyor. Tanklar hala orada ve düzinelerce sivilin şehrin batısına kaçtığını gördüm.”

Gazze sivil savunma ajansı, İsrail’in Gazze Şehri’ne yönelik hava saldırılarının son günlerde yoğunlaştığını, Zeytun ve Sabra mahallelerindeki evlerin çok şiddetli hava saldırılarına maruz kaldığını bildirdi.

Ajans sözcüsü Mahmud Bassal, İsrail’in saldırıları veya ateş açması sonucu Gazze genelinde bugün en az 35 kişinin öldüğünü söyledi.

Related Posts

DEM Parti’den komisyon açıklaması: “Sen-ben” kısır döngüsüne düşülmesin

DEM Parti’den dünkü komisyon toplantısı sonrası açıklama geldi.

Gazze’de son 24 saatte 8 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

Katil İsrail’in saldırıları ve ablukası nedeniyle kıtlık yaşanan Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 8 Filistinlinin daha açlıktan yaşamını yitirdiği, açlık nedeniyle ölenlerin sayısının 235’e çıktığı bildirildi.

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı dolandırıcı Mersin’de yakalandı

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan dolandırıcılık şüphelisi Silifke’de yakalandı.

THY ve Pegasus yasaklamıştı… AJet’ten powerbank kararı

İstanbul-Seul uçağının koltuk arasına düşen bir powerbank nedeniyle Kazaksitan üzerinden İstanbul’a geri dönmesi, uçaklarda powerbank kullanımını yeniden gündeme getirmişti. Türk Hava Yolları ve Pegasus kabin içinde bu cihazların kullanılmasını yasaklarken, benzer bir karar AJet’ten de geldi.

Işın Karaca diyeti: 30 kilo verdi

Ünlü şarkıcı Işın Karaca, 8 ayda 30 kilo verdi. Doğal yollarla zayıfladığını vurgulayan Karaca, “İğneyle değil, bileğimizin gücüyle verdik” dedi.

ABD’nin Teksas eyaletinde silahlı saldırı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi

ABD’nin Teksas eyaletinde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e yükseldiği bildirildi.