İsrail, evlerine dönmeye çalışan Lübnanlılara ateş açtı: 3 kişi öldü

İsrail Askerlerinin Güney Lübnan Sakinlerine Ateş Açması Sonucu 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Sağlık yetkilileri, yüzlerce kişi evlerine dönmeye çalışırken, İsrail askerlerinin güney Lübnan sakinlerine ateş açtığını ve bu saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesi için belirlenen son tarih bugün olarak belirlendi.

Lübnan ordusu ile İsrail ordusu arasında 27 Kasım’da yürürlüğe giren anlaşmaya göre, İsrail askerleri güneyden 60 günlük bir süre içinde çekilerek Birleşmiş Milletler barış gücü askerleriyle birlikte konuşlanacaktı.

Saldırı, güneydeki Deir Mimas kasabasında meydana geldi ve Lübnan ordusu tarafından yapılan açıklamada, “İsrailli düşmanın Lübnan’ın egemenliğini ihlal ettiği, vatandaşlara saldırdığı, aralarında şehitler ve yaralıların bulunduğu ve ateşkes anlaşmasına uymayı reddettiği” belirtildi.

Bu silahlı saldırı, İsrail askerlerinin çekilmeleri gereken süre dolmasına rağmen halen gerçekleşmediği güneydeki evlerine dönmeye çalışan Lübnanlılara yönelik yapılan saldırılardan biri.

Related Posts

ABD Başkanı Trump’tan ‘Rusya’ çıkışı: Pazartesi gününü işaret etti

ABD Başkanı Donald Trump, NBC News kanalına verdiği röportajda Rusya-Ukrayna savaşı, ateşkes çabaları ve NATO ile yapılan yeni silah sevkiyatı anlaşması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trump, Rusya’nın tutumundan hayal kırıklığına uğradığını …

İstanbul’da 3 katlı binanın çatısı küle döndü

İstanbul’da 3 katlı bir binanın çatısı alev alev yandı

Diyabet hastası ilk Barbie

OYUNCAK üreticisi Mattel, Tip-1 diyabet hastası ilk Barbie bebeğini piyasaya sürdü.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Önünü kestiği araçtan sürücüye kabusu yaşattı

Kırşehir’de, trafikte yol vermediği gerekçesiyle bir sürücünün önünü kesen kişi, araçtan inerek diğer sürücüyü darbetti. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.