İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın doktoru Cumhuriyet’e konuştu: ‘Gözaltı sürecinde bile tıbbi destek almalı’

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eş zamanlı olarak 50 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü olan Şafak Başa, operasyon kapsamında bulunmaktaydı.

Başa’nın kalp doktoru, gözaltı sürecinde dahi hastanın sağlık durumunun tıbbi müdahale gerektirecek düzeyde olduğunu belirtti. Cumhuriyet’in elde ettiği bilgilere göre;

‘ÖNEMLİ BİR RİSK OLUŞTURUYOR’

Hastanın doktoru, hastanın geçmişte bypass ameliyatı geçirdiğini de ifade ederek şunları dile getirdi:

“Bypass ameliyatında üç tıkalı damar açılarak müdahale edildi. Fakat zamanla iki damar tekrar tıkanmış durumda. Kalbin beslenmesinden sorumlu olan damarın yarısı kapalı durumda ve kalp sadece tek bir damar aracılığıyla beslenebiliyor. Bu sebeple hastaya ilaç tedavisi uygulanmakta ve düzenli tıbbi takip yapılmaktadır.

Hastalığının seyrine bağlı olarak stresten uzak bir ortamda bulunması ve acil bir kalp merkezine kolaylıkla ulaşabilmesi gerekmektedir. Bu durum, yaşamsal riskleri minimize etmek için yakın zamanda yeni bir operasyon planlanmasını zorunlu kılmıştı. Ayrıca, hastanın yüksek tansiyon rahatsızlığı da mevcuttur. Gözaltı ve muhtemel tutuklama durumu, çok daha büyük yaşamsal riskler taşımaktadır.”

Related Posts

ABD istihbaratının kalbine saldırı girişimi! CIA’de panik anları…

Amerikan NBC News kanalında yer alan bilgilere göre, şüpheli bir kişi, Langley’deki CIA binası yakınlarında sabah saatlerinde vuruldu. Kanala açıklama yapan bir CIA yetkilisi, “güvenlik olayı” nedeniyle kolluk kuvvetlerince vurulan şüpheli kişinin …

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e ‘erken seçim’ yanıtı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısına yanıt verdi.

Katil İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 75 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 75 Filistinli hayatını kaybetti.

Son dakika… Rusya’dan ateşkes açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ateşkes görüşmeleri hakkında açıklama yaptı. Lavrov, Ukrayna ile yürütülen müzakere sürecinde bir ateşkes olmayacağını ifade etti. Açıklamasında, ateşkes konusunun ancak müzakere sürecinin ardından değerlendirileceğini belirtti. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Lavrov’un Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelerek Ukrayna krizinin çözümünü görüşeceğini bildirdi.

Mersin merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 10 gözaltı

Mersin merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

İBB’ye yönelik soruşturmada yeni gelişme: Zafer Keleş tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında tutuklanan Fatih Keleş’in kardeşi Zafer Keleş de tutuklandı.