Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplandı, Erdoğan Muhalefete Yanıt Verdi!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de bir araya geldi. Kabine toplantısı bugün saat 16.30 civarında sona erdi.
Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eurofighter çıkışına cevap verdi. Erdoğan, muhalefetin millî konulardaki duruşunu “kıymetli” olarak değerlendirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Eurofighter savaş uçağı konusunda ilerleme kaydettiğini belirterek, “Bu konuda sonuç alınmış olması çok önemli. Bu durumda Erdoğan’ın bize teşekkür etmesi gerekirdi,” ifadelerini kullanmıştı.
Kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şunlardı:
“Yangınla mücadelede hayatını kaybeden 5 orman işçimiz ve 5 AKUT gönüllüsüne Allah’tan rahmet diliyorum. Orman yangınları ve sıvı kaybından şehit olan askerlerimizle ilgili soruşturma devam etmektedir. Milletçe hepimizi yasa boğan 2 hadisenin nedenleri açıklığa kavuşturulacak, ihmali olanlar gereken cezayı alacaktır.”
‘BİZ BUNDAN MEMNUN OLURUZ’
“Ana muhalefet partisinin genel başkanının kameralar önünde şikayet ettiği ülkesine kapalı kapılar arkasında sahip çıktığını iddia etmesi, eğer doğruysa muhalefetin yerlileşme ve milleşme yolunda önemli bir adımdır. Biz bundan kesinlikle rahatsız olmayız. Kendi ülkesini kötüleme eğiliminden kurtulan siyasi partiye büyük bir takdirle yaklaşırız. Eğer elimizde somut adımlar görürsek, muhakkak teşekkür etme gereksiniminde bulunmayız, onları en içten bir şekilde alkışlarız. Yeter ki Türkiye’yi merkez alarak siyaset yapsınlar. Yeter ki bu ülkeye ve millete zarar vermekten vazgeçsinler.”
‘1 HAZİRAN’DAN BU YANA 39 KİŞİ TUTUKLANDI’
“Artık her türlü tehdide karşı ‘yeşil vatanımız’ olan ormanları korumak için gerekli tedbirleri alıyoruz. 1 Haziran’dan bu yana toplamda 149 şüpheli gözaltına alındı, 38 kişi tutuklandı, 61 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.”