Çankırı’nın şifa aynası: “İbadetler yerine getirildiğinde hastalar iyileşiyor”

Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde halk arasında “şifa aynası” olarak bilinen ayna, yüz felcini geçirdiğine inanılıyor. Aynanın bulunduğu köyün muhtarı, zamanında ünlü sanatçı Ferdi Tayfur’a da aynayı önerdiklerini, ancak kabul etmediğini söyledi.

Çankırı’nın Yapraklı ilçesine bağlı Buluca köyünde bulunan ve halk arasında “şifa aynası” olarak bilinen aynanın yüz felci hastalarına umut olduğuna inanılıyor.

Yıllar önce köye gelen evliyalar tarafından getirildiği belirtilen ayna, vatandaşlar tarafından özel bir şifa kaynağı olarak kabul ediliyor. İnanışa göre, aynanın arkasında yazılı olan yedi günlük bir ibadet süreci eksiksiz tamamlandığında, yüz felci geçiren hastalar sağlıklarına kavuşuyor.

FERDİ TAYFUR’A DA ÖNERMİŞLER

Köy muhtarı Metin Yılmaz, Fransa başta olmak üzere yurtdışından ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastaların aynadan şifa aradığını söyledi. Buluca köyünde ziyaretçilerini bekliyor. Aynanın birçok kişiye iyi geldiğini belirten Yılmaz, ünlü sanatçı Ferdi Tayfur’a da bu aynayı önerdiklerini, ancak Tayfur’un bunu kabul etmediğini söyledi.

“İBADETLER YERİNE GETİRİLDİĞİNDE HASTALAR ŞİFASINI BULUYOR”

Aynayı kullanan herkesin iyileştiğini iddia eden Yılmaz, “Bunun adı ayna olarak geçiyor ama bakıldığında kendinizi gösteren bir ayna değildir. Zamanında bu köyde yaşayan evliyaların yıllar önce getirmiş olduğu bir aynadır. Bu aynanın özelliği ise yüz felcini geçirmesi. Bu aynanın yedi günlük bir ibadet süreci var. Aynanın hemen arkasında yazıyor. Aynayı kullanırken uygulanan ibadetler yerine getirildiğinde yüz felci geçiren hastalar şifasını buluyor. Ünlü isimlerden olan şarkıcı Ferdi Tayfur’a da biz bu aynayı kullandırmak istedik ama kabul etmedi. Yüzü felçli hastaların hepsine bu aynayı veriyoruz. Aynanın arkasında yazan ibadetleri yedi gün boyunca uyguluyorlar ve sağlıklarına kavuşuyorlar. Bu aynayı Fransa gibi yurtdışındaki ülkelere de gönderdik. Türkiye’nin çoğu yerine de gitti. Bu aynanın gittiği hastadan şifasız döndüğünü hatırlamıyorum” diye konuştu.

Related Posts

O sözleri çok konuşuldu… Ünlü tatlıcı Yılmaz Elaldı iflası gördü

Diyarbakır ve İstanbul’da faaliyet gösteren Yılmaz Elaldı’ya ait Hacıbaba Pastaneleri, mali kriz nedeniyle konkordato ilan etti. Elaldı, 2022’de “iş beğenmeme” sözleriyle tepki çekmişti.

Erzurum’da Trafik Kazası: 4 Ölü

Erzurum’da iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi, sürücüler henüz belirlenmedi.

Endonezya’dan Trabzon’a Aşk Geldi

Rica Apriyanti ve Eyüp Aslan, Trabzon’da nikah masasına oturdu. Çift, dil engelini aşarak evlendi.

Mir Zahit Karabağ Altın Kemeri Kazandı

Boksörü Mir Zahit Karabağ, şampiyonada rakibini nakavt ederek kemerin sahibi oldu ve Doğu Türkistan, Filistin’in sesi oldu.

Özlem Çerçioğlu’nun müstakbel gelini ünlü oyuncu Miray Daner çıktı

Ünlü oyuncu Miray Daner’in bir süredir birlikte olduğu ismin, geçtiğimiz günlerde CHP’den AK Parti’ye geçen Özlem Çerçioğlu’nun oğlu Ata Caner Çerçioğlu olduğu öğrenildi. Kullanıcılar Miray Daner’i yorum yağmuruna tuttu.

İnan Güney’in hakimlik ifadesi ortaya çıktı: ‘Suç örgütü üyeliğini reddediyorum’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB’ye yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in hakimlikteki savunması ortaya çıktı. Güney, “Suç örgütü üyeliğini kesin bir dille reddediyorum. 16 yaşından beri sadece bir örgüte üyeyim, o da onurla, gururla, başı dik siyaset yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.