Bakan Yerlikaya’dan Konya’da çöken binaya dair flaş açıklama: ‘Arama işlemi bitti, enkaz kaldırılacak’

Konya’daki Çöken Apartman Enkazından 3 Kişi Kurtarıldı

Konya’da meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği 4 katlı apartman çökmesi sonrasında, 3 kişi enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve enkazın kaldırılacağını duyurdu.

Konya’nın Selçuk ilçesinde dün akşam saat 20.05’te meydana gelen olayda, 14 daire ve 7 dükkanı bulunan apartmanın çökmesi sonucu hareketlenen ekipler, 5 kişiyi enkaz altında mahsur kaldığı tespit etti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Arama Çalışmaları Tamamlandı”

Yerlikaya, çöken binanın enkazı altındaki durum hakkında açıklamalarda bulunarak, “Artık enkaz altında kimse bulunmuyor, arama kurtarma çalışmaları sona erdi” ifadelerini kullandı.

Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda 3 kişi kurtarılırken, 2 kişi ise maalesef hayatını kaybetti. Yerlikaya, hayatını kaybedenlerin evli bir çift olduğunu belirtti.

Enkaz kaldırma çalışmalarının başlayacağını söyleyen Bakan Yerlikaya, çöken binayla ilgili soruşturma kapsamında 4 kişinin gözaltında olduğunu ifade etti.

Kurtarılan 3 Kişi Hastanede Ziyaret Edildi

Yerlikaya, enkaz altından kurtarılan 3 kişiyi hastanede ziyaret ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. “Taşoluk Apartmanı’nda sürdürülen arama kurtarma çalışmaları neticesinde 3 kişiyi sağ olarak çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendilerini hastanede ziyaret ettik” dedi.

Related Posts

Trump, komedyen Rosie O’Donnell’ı vatandaşlıktan çıkaracak

ABD Başkanı Donald Trump, kendisini eleştiren Amerikalı eski talk showcu Rosie O’Donnell’ı ABD vatandaşlığından çıkarmayı düşündüğünü bildirdi.

ABD Başkanı Trump’tan ‘Rusya’ çıkışı: Pazartesi gününü işaret etti

ABD Başkanı Donald Trump, NBC News kanalına verdiği röportajda Rusya-Ukrayna savaşı, ateşkes çabaları ve NATO ile yapılan yeni silah sevkiyatı anlaşması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trump, Rusya’nın tutumundan hayal kırıklığına uğradığını …

İstanbul’da 3 katlı binanın çatısı küle döndü

İstanbul’da 3 katlı bir binanın çatısı alev alev yandı

Diyabet hastası ilk Barbie

OYUNCAK üreticisi Mattel, Tip-1 diyabet hastası ilk Barbie bebeğini piyasaya sürdü.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Önünü kestiği araçtan sürücüye kabusu yaşattı

Kırşehir’de, trafikte yol vermediği gerekçesiyle bir sürücünün önünü kesen kişi, araçtan inerek diğer sürücüyü darbetti. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.