Bakan Fidan’dan Rusya-Ukrayna görüşmesiyle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Savaşın Durdurulması İçin Çabaları Anlattı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT Haber’de katıldığı programda Türkiye’nin savaşın durdurulması için gösterdiği çabaları değerlendirdi. Fidan, Türkiye’nin bölgede savaş istemediğini vurgulayarak, oluşan büyük felaketi ve ekonomik felç durumunu endişeyle takip ettiklerini söyledi. Avrupa’nın ortasında yaşanan büyük bir krizin içinde bulunduklarını ve bu durumun genişleyen bir küresel savaşa dönüşebileceğini belirtti.

Fidan, tarafların 16 Mayıs’ta İstanbul’da bir araya gelerek uzun süren savaşı sonlandırmak için ateşkesi hedefleyen bir sürece girdiklerini ifade etti. Savaşın sürmesinin büyük bir insanlık dramına neden olduğunu vurgulayan Fidan, liderlerin bu süreci hızlandırmak için düzenli görüşmeler gerçekleştirmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Ateşkesin sağlanması yolunda atılan adımlardan birinin esir değişimi olduğunu belirten Fidan, tarafların ateşkesin şartlarını belirlemek için çalıştıklarını ve bu sürecin devam etmesi gerektiğini söyledi. Putin, Trump ve Zelenski’nin liderlerin karşılıklı güven oluşturabileceği konusunda Erdoğan’a itimat ettiğini ve liderlerin bir araya gelmesinin önemine değinen Fidan, meselelerin çözülmesi için daha fazla toplantı ve çaba gerektiğini ifade etti.

Fidan, Suriye’deki gelişmelere de değinerek Ankara ve ABD arasındaki işbirliğinin devam etmesinin önemine vurgu yaptı. DEAŞ ile mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini belirten Fidan, bölgesel güvenliğin sağlanması için ortak çaba harcanması gerektiğini ifade etti.

Gazze’deki insani krize dikkat çeken Fidan, Gazze’ye kesintisiz insani yardımların ulaştırılması gerektiğini söyledi. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Haziran ayında İstanbul’da gerçekleştireceği toplantıda Gazze meselesinin ele alınacağını ve İsrail’in politikalarının kınanacağını belirtti. Netanyahu yönetimine baskı yapılması gerektiğine vurgu yapan Fidan, kalıcı bir ateşkesin sağlanması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.

Related Posts

Gazze’de can kaybı 55 bine dayandı

Gazze Şeridi’nde soykırımcı İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda can kaybı 54 bin 677’ye ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamasına göre, sadece son 24 saat içinde bölgedeki hastanelere 189 yaralı sevk edildi. Saldırıların yoğunluğu ve hedef gözetmeksizin süren bombardıman, sivillerin üzerindeki baskıyı her geçen gün artırıyor.

İstanbulluları tedirgin eden görüntü: Alg patlaması!

İstanbul’un Silivri Sahili, alg patlaması (su yosunu) nedeniyle yeşile büründü.

Fas’ta kurban yasağı: Kral sembolik olarak kesecek

Fas yönetimi, Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarlarını kapatma ve kurban kesimiyle bağlantılı tüm ticari faaliyetleri geçici olarak durdurma kararı aldı. Söz konusu kararın, ülkede son yıllarda artan kuraklık ve hayvan varlığındaki azalma nedeniyle alındığı bildirildi.

Limak: Zeytinlerin ‘etrafında’ maden arıyoruz

SÖZCÜ’nün Muğla İkizköy’deki maden arama çalışmalarında zarar gören zeytinlikleri haberleştirmesinin ardından LİMAK’tan açıklama geldi.

Yolundaki kırmızı halıyı kaldırdılar

NATO toplantısında geçen yıl kırmızı halıyla karşılanan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bu yıl Brüksel’de havaalanında sembolik kabulle yetinmek durumunda kaldı.

Şırnak’ta deprem

Şırnak’ın İdil ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.