Adrese teslim yatay geçiş

Güncel Haberler: Arazi Araçlarının ÖTV’si Artırıldı, Diploma Sahtekarlığı Ortaya Çıktı, Galatasaray Dev Transfer İçin Hazırlanıyor

21 Temmuz 2025 tarihli Yeni Şafak Gazetesi birinci sayfasında yer alan başlıklara göre, arazi araçlarının ÖTV oranları artırıldı. Meclis’ten geçen kanun ile motor silindir hacmi, menzil ve batarya kapasitesi gibi teknik detaylara göre farklı ÖTV oranları belirlendi. Hafif arazi taşıtlarının ÖTV’si %4’ten %50’ye çıkarıldı. Bu artış sonucunda devlet yıllık 14 milyar lira ek gelir elde edecek. Buna karşılık, yatırımlarda uygulanan teşvik oranları düşürülerek Hazine’ye 15 milyar lira katkı sağlanacak.

İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan ‘sahte diploma’ davasında ortaya çıkan yeni bir usulsüzlük gündemde. İmamoğlu ve diğer “torpilli” öğrencilerin “yatay geçiş” adı altında sahte diploma skandalı ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi’nin mahkemeye sunduğu 36 sayfalık raporda, İngilizce İşletme bölümünde kontenjan sayılarında usulsüzlükler tespit edildi. İmamoğlu’nun girmek istediği bölümün kontenjanı 2. sınıfta 10’dan 48’e çıkarılırken, 3. ve 4. sınıfların kontenjanları ise sıfıra indirildi.

Avrupa’da başarı hedefiyle üst düzey bir kadro kurma çalışmalarına devam eden Galatasaray, Napoli ile Osimhen’in transferi konusunda anlaşmaya vardı. Ancak bu transfer sarı-kırmızılı kulübe büyük bir mali yük getirecek. Galatasaray’ın Eylül sonuna kadar 100 milyon avro ödeme yapması gerekecek. Kulüp, sermaye artırımı ve Şampiyonlar Ligi gelirleriyle bu yükün altından kalkmayı planlıyor. Ayrıca, Florya Projesi’nin peşinatını da bu ödemeleri karşılamak için kullanmayı hedefliyor.

Related Posts

Türkiye-Irak Petrol Boru Hattı Anlaşması, seneye sona erecek

Türkiye-Irak Petrol Boru Hattı Anlaşması, seneye sona erecek

Trabzonspor gol oldu yağdı

Trabzonspor, hazırlık maçında attığı 4 golle kazandı. Yeni transfer ilk golünü attı.

Küçükçekmece’de Binada Çökme

Küçükçekmece’deki 2 katlı binanın çatısında çökme meydana geldi, park halindeki araç zarar gördü.

Bingöl’de Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

Bingöl’ün 3 noktasındaki orman yangınları, hızlı müdahale ile söndürüldü. Vali teşekkür etti.

Erdoğan’dan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sitem: Ya bizi bir barakada karşılıyordun!

Erdoğan’dan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sitem: Ya bizi bir barakada karşılıyordun!

Erdoğan’dan Tatar’a: Bizi barakada karşılıyordun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de yaptığı konuşmada adadaki Cumhurbaşkanlığı binasının geçmişte “baraka” olduğunu söyledi.