Erdoğan’dan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sitem: Ya bizi bir barakada karşılıyordun!

Erdoğan, KKTC’de Barakayı Eleştirdi: “Yeni Sarayı Yaptık!”

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulundu ve burada TOKİ tarafından inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na eski idari binayı ‘baraka’ olarak nitelendirdi. Erdoğan, “Bizi bir barakada karşılıyordun. Cumhurbaşkanlığının malum binasını hatırlıyorsunuz. Baraka! Dedik ‘Bu yakışmıyor sen bize bir yer bul, biz hem Cumhurbaşkanlığı makamını inşaa edelim hem parlemento binası inşaa edelim, devlet olduğumuzu tüm dünyaya haykıralım'” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelerek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü.

Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ‘Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi Temel Atma ve Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu Köprülü Kavşağı Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şunlar:

  • “Ya bizi bir barakada karşılıyordun”
  • “Kıbrıs Türkü ile birlikte barış destanı yazdık. Bugün açılışlar yapıyoruz. KKTC’nin ulaşım altyapısını güçlendirmeyi sürdürüyoruz.
  • KKTC’nin her alanda güçlü, müreffeh bir yapıya kavuşması için çalışıyoruz. Ya dedim bizi bir barakada karşılıyordun. Cumhurbaşkanlığının malum binasını hatırlıyorsunuz. Baraka! Dedik ‘Bu yakışmıyor sen bize bir yer bul, biz hem Cumhurbaşkanlığı makamını inşaa edelim hem parlemento binası inşaa edelim, devlet olduğumuzu tüm dünyaya haykıralım’ Yakışan neyse Türk’e onu yapmamız lazımdı, yaptık.
  • Bugün ayrıca 320 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin ilk etabının temelini atıyoruz. 110 yoğun bakım yatağı, 80 poliklinik hizmet verecek. Sağlık çalışanlarımız için tüm imkanlar düşünüldü. KKTC’nin en büyük sağlık yatırımını yaptık. KKTC’nin her zaman yanındayız. Türk’e yakışan neyse onu yaptık. KKTC’nin her alanda güçlü ve özgüvenli altyapıya kavuşması için her şeyi yapıyoruz.”

Related Posts

Adrese teslim yatay geçiş

Yeni Şafak Gazetesi’nin 21 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Arazi araçlarının ÖTV’si %50’ye yükseltildi Meclis’ten geçen kanunla araçlarda ÖTV sistemi yeniden düzenlendi. Motor silindir hacmi, menzil ve batarya …

Türkiye-Irak Petrol Boru Hattı Anlaşması, seneye sona erecek

Türkiye-Irak Petrol Boru Hattı Anlaşması, seneye sona erecek

Trabzonspor gol oldu yağdı

Trabzonspor, hazırlık maçında attığı 4 golle kazandı. Yeni transfer ilk golünü attı.

Küçükçekmece’de Binada Çökme

Küçükçekmece’deki 2 katlı binanın çatısında çökme meydana geldi, park halindeki araç zarar gördü.

Bingöl’de Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

Bingöl’ün 3 noktasındaki orman yangınları, hızlı müdahale ile söndürüldü. Vali teşekkür etti.

Erdoğan’dan Tatar’a: Bizi barakada karşılıyordun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de yaptığı konuşmada adadaki Cumhurbaşkanlığı binasının geçmişte “baraka” olduğunu söyledi.