Muğla Datça’da Satılan Napolyon Kirazı Tanesi Nerdeyse Altın Değerinde!
Muğla Datça’da satılan Napolyon kirazının tanesi neredeyse altın değerinde. Kilosu 600 TL’ye ulaşan kirazın yalnızca 3 tanesi 18 TL’ye satılırken, ilçede bir ekmek 15 TL’ye alınabiliyor. Artık meyve değil, adeta vitrinlik bir lüks tüketim ürünü hâline gelen kiraz, dar gelirli yurttaşların sofrasına girmekte zorlanıyor.
25 yıldır Datça’da manavlık yapan Mehmet Kuzu, bu yılki tabloyu şöyle özetliyor. “Eskiden 15-20 kasa kiraz alırdım. Şimdi ancak 2 kasa alabildim, onu da satıp satamayacağımı bilmiyorum. Fiyatı yüksek de olsa müşteriye çeşit sunmak zorundayız.”
“NAKLİYE MALİYETİ FİYATI ARTIRDI”
Kuzu, Isparta’dan gelen ürünün Aydın Hali’ndeki alış fiyatının ve Datça’ya nakliye maliyetlerinin bu yıl özellikle arttığını vurgularken, bir diğer sorunun da Datçalıların alım gücündeki ciddi düşüş olduğunu belirtiyor. Kuzu, “Bu iş, bu koşullarda yapılacak bir iş değil ama yapacak başka bir işimiz de yok” dedi.
Datça Sol Parti yöneticisi, gazeteci Mehmet Erdal‘ın paylaştığı görüntüler, sosyal medyada ilgi gördü.