Bozcaada’da zam yok: “Yunan adalarıyla kıyas haksızlık!”

Bozcaada Turizm Sektöründe Fiyatlar Sabit!

SÖZCÜ TV NEDİM BAYHAN

Ekonomik krizin etkisi altındaki turizm sektörü, Bozcaada’daki işletmecilerin fiyat politikasını merak konusu haline getiriyor. Vergi artışları ve yüksek maliyetlere rağmen adadaki otel, pansiyon ve restoranların bu yıl fiyatları değiştirmemesi dikkat çekiyor. Fakat Yunan adalarıyla yapılan fiyat kıyaslamasına tepki gösteriyorlar, çünkü koşullarının farklı olduğunu düşünüyorlar.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Kemal Fırıncı, maliyetlerin yüksekliğine dikkat çekerek “Bozcaada küçük bir ada ve maliyetlerimiz oldukça yüksek. Anakaradan su ve elektrik getiriyoruz. Personel giderleri, vergiler derken masraflar artıyor. Yunan adalarıyla karşılaştırmak adil değil, çünkü biz sadece kısa bir süre çalışabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yerel ürünlerin çeşitliliği ve doğallığıyla dikkat çeken adada restoran işletmecileri, alım gücünü göz önünde bulundurarak geçen yılın fiyatlarını uyguladıklarını belirtiyorlar. Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe ise esnafın bu kararına destek vererek, “Esnaf her yıl büyük zamlarla karşı karşıya kalıyor, bu durumu anlıyoruz. Bu nedenle bu yıl da fiyatları sabit tutmalarını takdirle karşılıyorum” açıklamasında bulundu.

Bozcaada’ya olan ulaşım ve genel geçimdeki zorluklar nedeniyle yerli turistlerin ortalama konaklama süresi kısalmış olsa da adadaki işletmeciler, sezonu en az zararla kapatmanın yollarını arıyor. Gelecek dönemde adanın turizm sektöründe nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Son dakika: Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ilin tarım ve orman il müdürlüklerine gönderilen yazıyla ülke genelinde hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatıldığını açıkladı.

Spot piyasada elektrik fiyatları (01 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 14,1 azalarak 1 milyar 784 milyon 588 bin 652 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 20.00 …

Borsa güne yükselişle başladı: 1 Temmuz 2025 Salı Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,25 yükselişle 9.972,96 puandan başladı.

Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş hayatını kaybetti

Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Dezenflasyon sürecinde emin adımlarla ilerlerken, önümüzdeki dönemde iş gücü piyasasını daha da güçlendirecek adımlarımızla işsizliği azaltmayı, insan odaklı ve kapsayıcı kalkınma politikalarımız ile sosyal refahı kalıcı olarak artırmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Bakan Bolat: Her yıl hedeflerimizi aşarak hizmet ihracatında yeni rekorlara imza attık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Her yıl hedeflerimizi aşarak hizmet ihracatında yeni rekorlara imza attık. Bundan sonraki süreçte de hizmet ihracatçılarımızla çalışarak ülkemizin geleceğine katkılarımızı daha da ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.