Microsoft geri adım attı: Teams, Office paketinden ayrılıyor

Microsoft, Teams’i Office Paketinden Çıkaracak!

Microsoft, Avrupa Birliği’nin (AB) rekabet endişelerini gidermek amacıyla sohbet ve çevrim içi toplantı platformu Teams’i, Office yazılım paketinden çıkarma taahhüdünde bulundu. AB Komisyonu, Teams’i Office ile birleştirerek rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında teknoloji devi Microsoft’un çeşitli taahhütlerde bulunduğunu ve bu taahhütlerle ilgili 1 ay boyunca AB’ye geri bildirim yapılabileceğini duyurdu.

Teams Olmadan İndirimli Fiyatlar!

Microsoft’un önerdiği taahhütler arasında, paketlerinin Teams olmadan ve indirimli bir fiyata kullanıma sunulacağı, müşterilere mevcut sözleşmeler kapsamında Teams olmayan paketlere geçiş imkanı tanınacağı belirtildi. Ayrıca, Teams’in rakip ürünlerle daha fazla birlikte çalışabilirlik imkanı sunacağı ve müşterilerin verilerini Teams’den rakip çözümlere aktarmalarına olanak sağlayacağı ifade edildi.

AB tarafından yapılan açıklamada, ilgili tarafların Microsoft’un sunduğu taahhütler hakkındaki görüşlerini bildirebileceği belirtilirken, işbirliği ve veri taşınabilirliği konularındaki taahhütlerin 10 yıl boyunca geçerli olacağı vurgulandı.

AB, 2023 yılında Microsoft’a Teams’i Office ile birleştirerek rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. AB ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin rekabet koşullarını denetleme yetkisi AB Komisyonuna aittir.

Komisyon, rekabete aykırı durumları değerlendirir ve varsa rekabete zarar verecek durumları sonlandırarak şirketlere yüksek para cezaları uygular. Bazı durumlarda şirketler, AB Komisyonunun endişelerini gidermek ve para cezasından kaçınmak amacıyla çeşitli taahhütlerde bulunarak uzlaşı sağlar.

Related Posts

Avrupa’nın dev gıda dağıtıcılarına ağır para cezası

Avrupa Birliği Komisyonu, çevrim içi gıda dağıtım devleri Delivery Hero ve Glovo’nun rekabet kurallarını ihlal ederek kartel oluşturduğunu tespit etti. Şirketlerin personel alışverişini engelleyip pazar paylaşımı yaptığı gerekçesiyle toplamda 329 milyon euro para cezası kesildi.

İstanbul’da perakende fiyatlar mayısta arttı

İstanbul’da mayısta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 2,83, toptan fiyatlar yüzde 0,69 arttı.

Yol haritasını hazırlayacaklar

Süt sektörü, hem yerel hem küresel düzeyde değişen tüketici beklentileri, teknolojik yenilikler ve çevresel dinamiklerle hızlı bir dönüşüm sürecinden geçiyor.

Bakan Işıkhan açıkladı: Deprem bölgesindeki iller için mücbir sebep hali 30 Kasım’a kadar uzatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bugün itibarıyla sona ermesi beklenen mücbir sebep halinin, 30 Kasım 2025’e kadar uzatıldığını bildirdi.

Almanya’da enflasyon mayısta arttı

Almanya mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre mayısta enflasyon yıllık bazda yüzde 2,1 olarak açıklanırken, aylık bazda yüzde 0,2 oldu.

GİB’den yapılandırma kapsamındaki borçlar için taksit uyarısı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’dan yararlanan mükelleflerin 24’üncü taksit ödemesine ilişkin uyarıda bulundu.