Selçuk Bayraktar’dan sonra bu kez Güler Sabancı’dan uyarı geldi

Türkiye’de Yapay Zeka Dolandırıcılığı Yaygınlaşıyor: Güler Sabancı da Dolandırıldı

Türkiye’de yapay zeka teknolojisi geliştikçe dolandırıcılar da yeni yöntemler deniyor. Internet platformlarında BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın yüzü ve sesini kullanarak vatandaşları dolandıranlar, bu sefer Sabancı ailesinin ünlü isimlerinden Güler Sabancı’yı hedef aldı.

Çok Sayıda Kişi Dolandırıldı

Dolandırıcılar, hisse yatırım tavsiyeleri verdiği videolar ve görsellerle birçok kişiyi tuzağa düşürdü. Benzer bir yöntemle Güler Sabancı da dolandırılmaya çalışıldı.

‘Kişisel Verilerim Kullanıldı’

Sabancı Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, dolandırıcıların bu yöntemini kullanarak kişisel verilerini izinsiz biçimde kullandığını resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

Sabancı’nın Uyarısı Şu Şekilde:

“Son zamanlarda, adım, soyadım, fotoğraflarım gibi kişisel verilerim ve Sabancı Holding’in resmi bilgileri izinsiz kullanılarak, yapay zeka teknolojileriyle sahte videolar ve içerikler üretiliyor. Bu içerikler, genellikle ‘yatırım tavsiyesi’, ‘özel fırsat’, ‘teklif’ gibi başlıklarla yanıltıcı bir şekilde paylaşılıyor ve dolandırıcılık amacı taşıyor. Lütfen bu tür içeriklere inanmayın ve yalnızca resmi hesaplarımdaki içeriklere güvenin.

Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olun, şüpheli içeriklerde resmi kaynakları kontrol edin ve kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının. Yasal süreçler başlatılmış olup kararlılıkla sürdürülecektir.”

Saygılarımla

Related Posts

AB dönem başkanlığında devir teslim gerçekleşti: Yeni slogan ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’

Danimarka Avrupa Birliği dönem başkanlığını Polonya’dan devraldı. Danimarka, dönem başkanlığı için ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’ sloganını seçti.

Trump, Suriye’ye yaptırımları sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarını sonlandıran Başkanlık kararnamesini imzaladı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Trump, istikrarlı, birleşik ve kendi içinde ve komşularıyla barış içinde olan bir Suriye’yi desteklemeye kararlı” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır’da otomobilde 2 kalaşnikof ele geçirildi

Diyarbakır’da bir otomobilde 2 ruhsatsız kalaşnikof tüfeği ve 300 fişek ele geçirildi, gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.

Hatay’ın ardından Mersin’de de orman yangını çıktı

Öğle saatlerinde Hatay’da başlayan orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak Mersin’in Bozyazı ilçesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

Bakandan kayyuma hediye sekiz kamyon

Can Aksoy, bakanlıktan hibe çöp kamyonlarını bahçede sergileyip üstlerine teşekkür afişi astı.

Antalya’da orman yangını, alevler yerleşim yerlerine yaklaştı

Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar ve Fettahlı mahallelerinde orman yangını çıktı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 3 helikopter, 2 uçak, 11 arazöz, 5 su ikmal aracı, 3 ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman yangın işçisinin yangına karşı mücadele verdiği bildirildi.