New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

Rusya açıklarındaki 8,8 büyüklüğünde deprem sonrası California için tsunami uyarısı; iskele ve plajlar kapatıldı!

Rusya açıklarındaki 8,8 büyüklüğünde deprem sonrası California için tsunami uyarısı; iskele ve plajlar kapatıldı!

Kozaklı’da Trafik Kazası: Jandarma Astsubay Hayatını Kaybetti

Jandarma Astsubay Berat Karabodur’un cenazesi, motosiklet kazasında hayatını kaybettikten sonra memleketine uğurlandı.

Saray’dan ‘orman yangınları’ açıklaması: ‘Tavizsiz bir FETÖ temizliği başlatılmalıdır’

Bursa’daki yangınların faili olarak gözaltına alınan zanlının FETÖ ile geçmişte bağlantılı olduğunun ortaya çıkmasının ardından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Bugün hava nasıl olacak: İl il sıcaklık tahmini

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre, Doğu kesimlerin parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ABD’liler o ülkeye kaçıyor!

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, kendisine yönelik eleştirilerde bulunan ABD Başkanı Donald Trump’a dikkat çeken bir yanıt verdi. Khan’ın sözcüsü, Trump’ın başkanlık döneminde rekor sayıda Amerikalının İngiliz vatandaşlığına başvurduğunu belirtti …

Düzce’de 1960 Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

Düzce’de yapılan operasyonda 1960 litre kaçak akaryakıt yakalandı, 2 kişi hakkında işlem yapıldı.