Bakan Tekin, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Zvizdic ile görüştü

Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bosna Hersek ile Eğitim İş Birliği Görüştü

Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bosna Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Zvizdic ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Yapılan açıklamaya göre, gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki eğitim iş birliğinin geliştirilmesi ele alındı.

“Uluslararası Kardeş Okul” projesi çerçevesinde Türkiye ve Bosna Hersek’te bulunan 219 okulun kardeş okul olmasının sağlandığını belirten Bakan Tekin, “Bakanlık olarak kültürel ve tarihsel bağlarımız olan Bosna Hersek ile gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimizi ve iki halkın her alanda olduğu gibi eğitimde de ilişkilerini güçlendirmeyi, gelecek nesillere değerli bir miras olarak bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkisinin devamı için eğitimin kritik bir rol oynadığını vurgulayan Tekin, “Bu dostluğu, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde değerlendirme yaptı.

Türkiye Maarif Vakfı’nın Bosna Hersek’teki okulları ziyaret ettiğini belirten Tekin, bu okulların gelişiminde Bosna Hersek tarafından sağlanan desteklerin önemli olduğunu ifade etti.

Related Posts

Susurluk’ta Otomobil Devrildi: 3 Yaralı

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde ayçiçeği tarlasına devrilen otomobilde 3 kişi yaralandı.

LGS Türkiye birincisi Yasin Yazıcı YKS’de de Türkiye ikincisi oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavından tam puan alarak Türkiye birincisi olan Yasin Yazıcı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) da sözel puan türünde Türkiye ikinciliği, Yabancı Dil Testleri (YDT) Arapça alanında da Türkiye altıncılığını elde …

Derya Uluğ’dan Şebnem Ferah performansı! Beğenen de var “Olmamış” diyen de

Şarkıcı Derya Uluğ, Harbiye’de bir süredir sahnelerden uzak olan Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Şebnem Ferah’ın “Can Kırıkları” şarkısını seslendirdi. Müzikseverlerden bazıları “Şebnem Ferah şarkılarını ilk defa onun kadar iyi söyleyen birini duydum” derken bazıları ise “Özgün değil ama güzel taklit” dedi.

MHP bu sözleri yalanlamadı: Siyaset kulisleri çalkalanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birkaç ay önce MHP milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” dediği iddia edilmişti. Bu iddianın ardından tepkiler büyürken MHP’den hala yalanlama gelmedi.

ABD’nin Özel Temsilcisi Barrack’tan Suriye’deki taraflara silah bırakma çağrısı

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Barrack, taraflara silah bırakma çağrısı yaparak, “Suriye, barış ve diyaloğun hüküm sürmesi gereken çok önemli kritik bir dönemeçte ve bu şimdi sağlanmalı” dedi.

Gençlerin Evliliği Kolaylaştırılmalı

Diyanet Başkanı Erbaş, gençlerin evlenmelerine yardımcı olunması gerektiğini vurguladı.