Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

Saray’dan ‘orman yangınları’ açıklaması: ‘Tavizsiz bir FETÖ temizliği başlatılmalıdır’

Bursa’daki yangınların faili olarak gözaltına alınan zanlının FETÖ ile geçmişte bağlantılı olduğunun ortaya çıkmasının ardından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Bugün hava nasıl olacak: İl il sıcaklık tahmini

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre, Doğu kesimlerin parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ABD’liler o ülkeye kaçıyor!

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, kendisine yönelik eleştirilerde bulunan ABD Başkanı Donald Trump’a dikkat çeken bir yanıt verdi. Khan’ın sözcüsü, Trump’ın başkanlık döneminde rekor sayıda Amerikalının İngiliz vatandaşlığına başvurduğunu belirtti …

Düzce’de 1960 Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

Düzce’de yapılan operasyonda 1960 litre kaçak akaryakıt yakalandı, 2 kişi hakkında işlem yapıldı.

CHP liderinin ‘Eurofighter çıkışına’ Erdoğan’dan yanıt: ‘Tebrik etmekten asla yüksünmeyiz’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kabine toplantısının ardından basın açıklaması gerçekleştiriyor. Erdoğan açıklamasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eurofighter alımına ilişkin açıklamalarına da yanıt verdi

Yargıtay kararını verdi: Nurullah Efe’ye siyasi yasak

Yargıtay, HKP Genel Başkanı Nurullah Efe’nin ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan aldığı cezanın kesinleşmesi nedeniyle kurucu parti üyeliğini ve genel başkanlığını düşürdü.