İnan Güney’in hakimlik ifadesi ortaya çıktı: ‘Suç örgütü üyeliğini reddediyorum’

Haber: BATUHAN SERİM

İBB operasyonları kapsamında gözaltına alınan 44 kişi, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 20 kişiden, aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu 17’si tutuklandı.

27 kişi ise yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

İnan Güney’in 3. Sulh Ceza Hakimliği’nde yaptığı savunma ortaya çıktı.

“Duvarda yazan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Adalet mülkün temelidir’ sözü ile şahsınızı ve heyetinizi selamlıyorum” diyerek savunmasına başlayan Güney, sözlerine şöyle devam etti:

“Suç örgütü üyeliğini kesin bir dille reddediyorum. 16 yaşından beri sadece bir örgüte üyeyim, o da onurla, gururla, başı dik siyaset yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Sevk yazısında olduğu iddia edilen HTS ve hesap hareketleri, mali raporları bize ne emniyet ne de savcılık sorgusunda sorulmamıştır. Bunlara karşı savunma yapma imkanı verilmedi. Buna karşı alınacak bir kararın kamu vicdanını yaralayacağına inanıyorum.

Beyoğlu Belediye Başkanı seçildiğimde, Beşiktaş Belediyesi’nden tanıdığım Başkan Yardımcısı Alican Abacı tarafından bana hukuki danışmanlık yapmak üzere Mustafa Mutlu adlı kişi yönlendirildi. Mustafa Mutlu ile iki ay çalıştım. Bana hukuki danışmanlık için değil, Aziz İhsan Aktaş’a iş aldırabilmek için geldiğini ısrarlarından anladım.

Mustafa Mutlu’yu belediyeden gönderdikten sonra, Aziz İhsan Aktaş’ın Beyoğlu’nda iş yapamayacağını anlayan Alican Abacı tarafından bana husumet beslendi. Dolayısıyla bizim hakkımızda iftirada bulunan kişilere baktığımızda; Alican Abacı, Mustafa Mutlu ve Aziz İhsan Aktaş olduğunu görürüz.

Yine tarafıma iftiralarda bulunan ahlaksız Murat Kapki, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığım dönemde Alican Abacı ile birlikte makamıma gelerek, ‘Murat Kapki’ye pano işi ver’ dediği kişidir. Görev sürem içerisinde, ahlaksız ve iftiracı Murat Kapki, herhangi bir işi Beltaş’tan alamamıştır.

Bir diğer iftiracı ise Durmuş Yıldırım. Yine Alican Abacı tarafından, belediye başkanı olduktan sonra seyahatlerdeki biletleri ayarlaması için Türk Hava Yolları ile çalışan ve acente sahibi olarak bize yönlendirilmiştir. Sonradan bu kişinin THY’den şizofren hareketlerinden dolayı atıldığını, bir acentenin sahibi değil çalışanı olduğunu ve oradan da atıldığını öğrendik.”

Related Posts

O sözleri çok konuşuldu… Ünlü tatlıcı Yılmaz Elaldı iflası gördü

Diyarbakır ve İstanbul’da faaliyet gösteren Yılmaz Elaldı’ya ait Hacıbaba Pastaneleri, mali kriz nedeniyle konkordato ilan etti. Elaldı, 2022’de “iş beğenmeme” sözleriyle tepki çekmişti.

Erzurum’da Trafik Kazası: 4 Ölü

Erzurum’da iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi, sürücüler henüz belirlenmedi.

Endonezya’dan Trabzon’a Aşk Geldi

Rica Apriyanti ve Eyüp Aslan, Trabzon’da nikah masasına oturdu. Çift, dil engelini aşarak evlendi.

Mir Zahit Karabağ Altın Kemeri Kazandı

Boksörü Mir Zahit Karabağ, şampiyonada rakibini nakavt ederek kemerin sahibi oldu ve Doğu Türkistan, Filistin’in sesi oldu.

Özlem Çerçioğlu’nun müstakbel gelini ünlü oyuncu Miray Daner çıktı

Ünlü oyuncu Miray Daner’in bir süredir birlikte olduğu ismin, geçtiğimiz günlerde CHP’den AK Parti’ye geçen Özlem Çerçioğlu’nun oğlu Ata Caner Çerçioğlu olduğu öğrenildi. Kullanıcılar Miray Daner’i yorum yağmuruna tuttu.

İsrailli siyasetçinin ülkeye girmesi yasaklandı

İsrailli aşırı sağcı siyasetçi Avustralya’da engele takıldı. Ülkeye girmesi 3 yıl yasaklandı.