60 yaşın üstündeyseniz bunu yapmayı bırakın, ölüm riskini yüzde 26 artırıyor!

Yaşlıların Sosyal İzolasyona Girmesi Ölüm Riskini Artırıyor!

Uzmanlara göre, 60 yaşını aşan bireylerin sosyal izolasyona girmesi ölüm riskini yüzde 26 oranında artırabilir.

Gerontolog Eddie Elmer, “The Big 100: The New World of Süper Yaşlanma” adlı çalışmasında yalnızlığın vücutta gözle görülür bir yıpranmaya ve aşınmaya yol açabileceğini belirtiyor.

Dahiliye uzmanı Dr. Rosen Leipzig ise “Dürüst Yaşlanma: Hayatın İkinci Yarısına Bir İçeriden Bakış” kitabında, yaşlılıkta yalnızlığın duygusal ve fiziksel sağlık üzerinde yıkıcı etkiler yarattığını vurguluyor.

Dr. Leipzig’e göre, yalnızlık duygusu depresyonu tetikleyerek intihar düşüncelerini artırabilir.

Yalnızlık, kalp hastalıkları ve felç riskini yükseltmenin yanı sıra demans gelişme ihtimalini de büyüterek fiziksel sağlık açısından da olumsuz etkilere yol açmaktadır. Uzmanlar, yaşlı bireylerin toplumla etkileşiminin desteklenmesi ve sosyal bağların güçlendirilmesinin yaşam kalitesini artıracağını ve hayatta kalma oranını iyileştireceğini belirtmektedir.

Related Posts

Diyarbakır’da Doktora Satış Kotası Saldırısı!

Doktora Satış Kotası Saldırısı! Diyarbakır’da medikal firma çalışanları, şef asistan doktora saldırdı. 3 kişi hakkında 14 yıl hapis talebi

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Çocuklar sözlerden çok davranışlara inanıyor! ‘İdeal baba’ nasıl olmalı?

Babasıyla sağlıklı bir bağ kuran çocukların, özgüveni yüksek, duygularını yönetebilen ve sosyal ilişkilerde başarılı bireyler olarak geliştiklerini vurgulayan Çocuk-Ergen Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, baba figürünün çocuğun hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi.

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.